Steun ons en help Nederland vooruit

zaterdag 7 september 2013

Noord scoort op de D66 kandidatenlijst voor Amsterdam

In maart 2014 zijn de gemeenteraadsverkiezingen in Amsterdam. D66 heeft onlangs een advies kieslijst gepresenteerd voor deze verkiezingen. Er staan maar liefst drie kandidaten uit Noord hoog op de advieslijst. Als D66-lid kunt u stemmen over de definitieve volgorde van de kieslijst. Zeker voor stadsdeel Noord is het belangrijk dat u stemt, ons stadsdeel is ondervertegenwoordigd in de gemeenteraad. De kandidaten stellen zich voor!

Zoe Kwint #2

“Ik ben geboren en getogen in Amsterdam Noord: ik woon al mijn hele leven naar volle tevredenheid in Tuindorp Oostzaan. De afgelopen 4 jaar ben ik naast lijsttrekker, fractievoorzitter geweest voor D66 in Amsterdam noord. Iets wat ik tot op de dag van vandaag met volle overgave doe. In de Gemeenteraad hoop ik straks een waardevol D66 stemgeluid te kunnen laten horen als het gaat om de rol van de gemeente t.o.v. het onderwijs, de relatie van het onderwijs met betrekking tot de arbeidsmarkt en niet in de laatste plaats de relatie van onderwijs met cultuur en de culturele ontwikkelingen van de stad. Noord heeft de afgelopen jaren ook op deze gebieden een stormachtige ontwikkeling doorgemaakt en ik vind het belangrijk dat straks via de bestuurscommissies bewoners betrokken blijven bij het bestuur van dit zo bijzondere stadsdeel. Een nauwe samenwerking tussen bestuurscommissies en gemeenteraad is in mijn ogen dan ook essentieel. Ik hoop dat de leden van D66 in Amsterdam Noord dat vertrouwen ook in mij hebben. Samen met mijn andere collegae zie ik er erg naar uit om straks in de gemeenteraad een stevig D66 geluid te kunnen laten horen, met een Noordse kleur!”

Ariella Verheul #4

“Ik woon in de Kleine Wereld en geniet van de polders in Waterland, waar ik iedere week hardloop en binnen vijf minuten buiten de drukte van de stad ben. Ook van het gemak van het gemak van het Buikslotermeerplein heb ik iedere week plezier. In de gemeenteraad van Amsterdam wil ik me ervoor inzetten dat Amsterdammers zelf beslissingen kunnen nemen over hun leven en hun eigen leefomgeving. De gemeente moet zich zo in mogelijk bemoeien met zaken waarvoor bewoners van Amsterdam zelf verantwoordelijkheid willen nemen; zoals welke activiteiten er worden georganiseerd in het buurthuis of hoe het openbaar groen in de buurt gebruikt wordt. Daarbij vind ik het erg belangrijk dat ook de gemeente uitgaat van de eigen kracht van Amsterdammers, en de mensen in hun directe omgeving; of het nu gaat om hoe de zorg om hen heen wordt georganiseerd, hoe zij aan t werk komen of hoe we mensen helpen weer uit een sociaal isolement te komen. De sleutel ligt bij mensen in de directe omgeving; het is aan de gemeente om manieren te vinden om mogelijk te maken, te stimuleren, dat Amsterdammers elkaar verder helpen.”

Yassmine El Ksaihi #16

“Ondertussen woon ik 24 jaar in Noord met veel plezier en genot. Voor mij is het de ideale stadsdeel om in te wonen, veel in de buurt en toch ook een stukje rust. Het prachtige IJ waar ik verliefd op ben geworden. Zo groot dat Noord is qua oppervlakte, zo groot is het in haar diversiteit en aanbod. Noord ontwikkelt zich in rap tempo en aan ons ook om een visie voor de toekomst te hebben waarin iedereen meedoet en een bijdrage levert aan de samenleving. In de gemeenteraad wil ik een bijdrage leveren door iedereen te betrekken en te geloven in de eigen kracht van de mens. Ontwikkeling is een ontsnapping uit armoede. De groep alleenstaande moeders met kinderen is een steeds grotere wordende groep en door te investeren in vrouwen qua opleiding, werk, persoonlijke ontwikkeling komen zij in een andere positieve spiraal. Mensen en kinderen die in armoede leven moeten we ons aantrekken. Jongeren ontwikkeling qua onderwijs, maar ook qua culturele/talent ontwikkeling heeft meer aandacht nodig. Zij zijn de toekomst. Het is aan de gemeente om kansen te bieden en deuren te openen voor groepen die er niet zo vanzelfsprekend bij kunnen. Een liberaal en sociaal D66 midden in de samenleving, daar ga ik voor!”

Waarom stemmen?

Uw stem is belangrijk, zeker voor stadsdeel Noord. Door te stemmen heeft u invloed op uw stad en buurt. Kandidaat gemeenteraadsleden uit Noord zijn de oren en ogen van uw buurt. Via hen komen signalen uit ons stadsdeel in gemeenteraad. Stemmen kan via de link met de stemcode die u half augustus per email heeft ontvangen.

Wilt u dat er vertegenwoordiging van Amsterdam Noord in de gemeenteraad komt de komende vier jaar? Zet deze kandidaten dan hoog op uw lijst! Stemmen kan tot 15 september.