Steun ons en help Nederland vooruit

zondag 11 oktober 2015

Uitnodiging thema-avond “Sprong over het IJ” – 14 oktober

In samenwerking met D66 Amsterdam stadsdeel Noord organiseert D66 Amsterdam Centrum een thema-avond over de zoektocht naar de ideale verbinding over het IJ. Hoe kunnen we “Sprong over het IJ” in de toekomst het beste wagen?

De themabijeenkomst begint om 21.15 en vindt plaats bij Springest, een startup gevestigd in het innovatieve pand Rokin 75, boven de Bierfabriek. U kunt aanbellen bij Springest en daarna op de 3e verdieping links afslaan.

De gemeente Amsterdam onderzoekt hoe de IJ-oevers vanaf 2020 beter met elkaar verbonden kunnen worden. Amsterdam-Noord is vol in ontwikkeling en populair onder Amsterdammers: voor wonen, werken en natuurlijk ook recreëren. Nieuwe initiatieven springen uit de grond, maar hoe komen alle Amsterdammers snel en efficiënt het IJ over vanuit het centrum? Is de verbinding met de veer overbelast? Over een brug wordt al meer dan 160 jaar gesproken, maar is dit financieel en technisch haalbaar? Plannen voor onder meer kabelbanen, tunnels, roltrappen en het inzetten van meer veren worden genoemd, maar een eenduidige oplossing is er (nog) niet.

Samen met experts op dit gebied uit de gemeente, de politiek en het bedrijfsleven nodigen wij u uit om deze avond bij te wonen, vragen te stellen en in debat te gaan met de aanwezigen.

De avond zal beginnen met een informatief gedeelte. Daarna is er uiteraard ruimte voor een debat met politici en met elkaar, het stellen van vragen en het aandragen van oplossingen.

Iedereen is van harte welkom! Voor vragen, neem contact op met Debbie van Veen via d.vanveen@d66amsterdamcentrum.nl.