Steun ons en help Nederland vooruit

donderdag 5 november 2015

Multihockey en -voetbalveld geopend bij AMHC FIT en SV Kadoelen

Afgelopen zondag is het gezamenlijke multihockey en -voetbalveld van AMHC FIT en SV Kadoelen geopend. Kinderen kunnen hier zowel hockeyen als voetballen. Voor de jeugd in Noord zijn samenwerkende sportverenigingen van groot belang. Hierdoor kunnen kinderen op een leuke manier kennis maken met verschillende teamsporten.

‘Als stadsdeel vinden we het belangrijk om kinderen aan het sporten te krijgen’, vertelt Saskia Groenewoud, onze portefeuillehouder van onder andere Jeugd, Welzijnswerk en Sport. ‘Als ze eenmaal willen sporten, moet daar ook de gelegenheid voor zijn.’

De samenwerkende verenigingen bieden nu zo’n gelegenheid. Het stadsdeel wil in de toekomst meer van zulke ‘multivelden.’

image (15)

D66 Amsterdam Noord is heel blij met de aanleg van het eerste multihockey en -voetbalveld en vindt het van groot belang dat zoveel mogelijk kinderen kunnen sporten en bewegen.