Steun ons en help Nederland vooruit

zaterdag 13 april 2019

Blog Niels: Geïnstalleerd in de Stadsdeelcommissie!

Op 10 april ben ik geïnstalleerd in de stadsdeelcommissie van Amsterdam-Noord. Ik heb ongelooflijk veel zin om aan de slag te gaan als volksvertegenwoordiger en ik zal mijn uiterste best doen om er voor alle Noorderlingen te zijn. Met name voor hen die misschien niet zo hard roepen, niet zoveel met politiek hebben, maar misschien juist de politiek het meest nodig hebben.

 

Ik kijk ernaar uit om samen te werken met de andere stadsdeelcommissieleden, en vooral degenen in mijn gebiedscommissie Noord-Oost, om Noord, en daarmee Amsterdam, een beetje beter te maken. Door in gesprek te gaan met de Noorderlingen hoop ik de oren en ogen van de buurt te zijn en hun stem te vertegenwoordigen in de commissie. Een goed voorbeeld hiervan is dat ik in mijn eerste vergadering van de stadsdeelcommissie meteen vragen heb gesteld over de mogelijkheden voor een voetgangersbrug bij de H. Cleyndertweg naar station Noord toe, waar veel commotie over was ontstaan onder bewoners, zodat mensen niet meer gevaarlijk de IJdoornlaan zullen oversteken. Hoewel dit een kwestie is die meer over het fysieke domein gaat, gaan ook juist sociale kwesties mij aan het hart en hoop ik mij daar erg voor in te zetten. Dus of je nou jong bent of oud, D66’er of niet-D66’er, geboren en getogen Noorderling of vluchteling, geneer je niet en neem zeker contact met me op als je iets wil bespreken! Uiteindelijk is het mijn doel om altijd samen met de Noorderlingen, met gewoon gezond verstand en een progressieve en sociale D66-visie vraagstukken te bekijken en adviezen te schrijven.

Tot slot zou ik Elijah erg willen bedanken voor zijn verrichte werk. Ik ben blij dat ik Elijah een echte vriend kan noemen en ik vind het dus erg jammer dat hij stopt. Gelukkig is hij een getalenteerde jongen en weet ik zeker dat we nog veel van hem zullen horen. Desalniettemin heb ik er ongelooflijk veel zin in om aan de slag te gaan en me in te zetten als volksvertegenwoordiger voor ons mooie Noord!