Steun ons en help Nederland vooruit

vrijdag 25 oktober 2019

Blog Niels: gebiedscommissie Noord-Oost

Op zaterdag 12 oktober was ik bij de heropening van het Breedhuis, wat een buurthuis voor de wijk Plan van Gool is. Er waren heel wat mensen en ze hadden uitgepakt met een band en majorette. Het lijkt ons dan ook passend om de komende gebiedscommissie van Noord-Oost in het Breedhuis te houden.

Dat we in het Plan van Gool willen vergaderen is geen toeval, omdat het Plan van Gool een van de speciale gebieden is in het gebiedsplan van Noord-Oost. In het gebiedsplan worden 4 speciale gebieden genoemd en 6 algemene onderwerpen die belangrijk zijn voor Noord-Oost. Er wordt in het plan speciale aandacht gegeven aan het Plan van Gool en Landelijk Noord. En dan ook nog eens extra aandacht aan de Kleine Wereld en de Waterlandpleinbuurt, omdat die gezien worden als ontwikkelbuurten.

Overstijgende thema’s voor Noord-Oost zijn jeugd, bereikbaarheid, gebiedsontwikkeling, openbare ruimte, veerkrachtige en economisch gezonde wijken. Persoonlijk vind ik dit erg belangrijke thema’s en ben ik blij dat we hierop inzetten in Noord-Oost, maar hoe we deze thema’s invullen en in de praktijk brengen zijn weer hele andere vragen. Ik heb hier persoonlijk zeker mijn meningen over en ik hoop jij ook.

Bij deze zal ik iedereen dus graag willen uitnodigen om op 6 november vanaf 19:30 naar het Breedhuis te komen om met ons op een interactieve manier in gesprek te gaan over het gebiedsplan van Amsterdam Noord-Oost. Ik hoop je dan te zien, want samen maken we de stad mooi!

Niels Ras
lid stadsdeelcommissie Noord