Steun ons en help Nederland vooruit

donderdag 10 juni 2021

Jongerenplek in de Waterlandpleinbuurt

De Waterlandpleinbuurt is een prachtige wijk met inspirerende bewoners. Het wordt vaak omschreven als een ontwikkelbuurt en heeft daarom extra aandacht nodig. D66 is het hiermee eens en vindt dat er juist in ontwikkelbuurten fors ongelijk geïnvesteerd moet worden. Daarom zijn er aparte principenota’s voor ontwikkelbuurten om hier de aandacht aan te geven die ze verdienen.

D66 vindt het belangrijk dat juist in ontwikkelbuurten er veel aandacht is voor jongeren. Zij moeten een plek hebben om terecht te kunnen voor sociale, educatieve en maatschappelijke activiteiten. Op het moment is er echter niks voor jongeren in de buurt. Wel wat dingen voor kinderen, ouderen en kwetsbaren, maar jongeren hebben in de wijk niet een speciale jongerenplek waar zij naartoe kunnen. Er wordt in de Waterlandpleinbuurt al meerdere jaren gesproken over een permanente jongerenvoorziening. Het stadsdeel heeft de ambitie al vaak uitgesproken, de stadsdeelcommissie heeft er al vaak op gedrukt en, het belangrijkste van allemaal, bewoners vragen er al jaren om. Tot nu toe is het echter alleen bij ambities gebleven.

D66 en de rest van de gebiedscommissie van Amsterdam Noord-Oost (Paul Scheerder (PvdA), Peter Willing (VVD) en Fatin Bouali (GroenLinks)) vinden dat het nu echt tijd is voor actie! Met de dag is er meer behoefte voor zo’n plek en wij zien dit dus ook als één van de hoogste prioriteiten van deze buurt. Wij willen dat de gemeente en het stadsdeel deze prioriteit ook erkent en ook tot actie en financiering overgaat in plaats van alleen de ambitie uit te spreken. Daarom hebben wij een ongevraagd advies ingediend om zo snel mogelijk met een concrete planning te komen voor de realisatie van een jongerenvoorziening in de Waterlandpleinbuurt met sociaal-maatschappelijk aanbod en met veel ruimte voor eigen initiatief van de jongeren. Deze plek moet er snel komen, omdat de buurt en de jongeren dit verdienen.

Niels Ras is lid van de stadsdeelcommissie, we zoeken hiervoor nieuwe kandidaten. Lijkt dit je intereressant? Meer info https://amsterdamnoord.d66.nl/2021/06/04/actief-worden-in-de-stadsdeelcommissie/