Steun ons en help Nederland vooruit

dinsdag 23 november 2021

Even voorstellen: Stadsdeelcommissielid Roderik Koenders

Hallo allemaal,

Mijn naam is Roderik Koenders en ik ben sinds 22 september lid van de Stadsdeelcommissie van Amsterdam Noord. Ik heb het stokje overgenomen van Niels Ras. Ik woon nu 5 jaar in Amsterdam Noord in het prachtige Landelijk Noord. De afgelopen jaren heb ik met veel plezier kennis mogen maken met dit prachtige deel van Noord. En natuurlijk ook met de leden van D66, vooral tijdens de campagne is het leuk om met zijn allen samen te werken om mensen bewust te maken dat de verkiezingen eraan komen – en hopelijk natuurlijk op ons te stemmen!

Ik ben ooit lid geworden van D66 toen ik Jan Terlouw een praatje zag houden over de tijd en buurt waar ‘het touwtje nog uit de brievenbus stak’. Wat ik daaruit opmaakte was dat we weer verbinding moeten zoeken. Iets dat op dit moment steeds minder vanzelfsprekend is in de politiek. Verbinding maken, dat bracht mij er 4 jaar geleden toe om meer te gaan doen met mijn lidmaatschap, en mij kandidaat te stellen voor de stadsdeelcommissie. En daarin wil ik een lid zijn dat mensen probeert te verbinden.

Ik woon nu in Ransdorp, en Ransdorp is nu 100 jaar onderdeel van Amsterdam. In die 100 jaar is Amsterdam Noord enorm veranderd. En dat zal de komende 100 jaar net zo zijn. En verandering is niet altijd makkelijk. In mijn werk in de stadsdeelcommissie probeer ik de afweging te maken hoe we mensen mee kunnen nemen in deze veranderingen. Zodat niemand achterblijft. Maar ook altijd de vraag blijven stellen of we nu niet veranderen alleen maar om te veranderen. Waarom nemen we deze stap, en wat betekent dat voor de volgende 100 jaar?

Als je met mij hierover in gesprek wilt gaan dan kun je me altijd mailen op R.Koenders@D66AmsterdamNoord.nl!