Steun ons en help Nederland vooruit

Margo Andriessen

Lid stadsdeelcommissie

Al meer dan 30 jaar woon ik onder aan de Nieuwendammerdijk. Daar ben ik terechtgekomen toen ik vanuit Groningen naar Amsterdam verhuisde, om voorzitter van het CvB van de Hogeschool van Amsterdam te worden. Wat was Amsterdam druk! Ik was blij dat ik een rustige woonplek onderaan een oude zeedijk kon vinden. Hoewel ik vervolgens het hele land ben doorgetrokken om ergens een organisatie te besturen, ben ik er blijven wonen. Het is nog steeds een heerlijke omgeving en ik ben verknocht geraakt aan de buurt en haar bewoners. Clubs als Museum Noord, Historisch Centrum, Coöperatie ’t Sluisje, Vrienden van het Vliegenbos kunnen op mijn bijdragen rekenen.

Het gebied is wel voortdurend aan het veranderen. Inmiddels is er een enorme diversiteit aan bevolkingsgroepen, van heel oud tot heel nieuw Amsterdams. Die modernisering heeft gevolgen en roept allerlei vragen op. Hoe zit het met onze bereikbaarheid? Moeten we echt allemaal de metro induiken, terwijl de bus ons nu in een mum van tijd naar CS brengt? Hoe zorgen we ervoor dat nieuwe wijken en bruggen ons stadsdeel niet onherkenbaar veranderen?

Over die ontwikkelingen mag ik voortaan meepraten in de stadsdeelcommissie. De drukste periode in mijn leven is voorbij en het voelt fijn om tijd aan mijn directe omgeving te kunnen besteden.

Zie ook: www.margoandriessen.nl