Steun ons en help Nederland vooruit

Mieke Buunk

Fractiemedewerker

Mijn naam is Mieke Buunk, ik ben 29 jaar en het buitenbeentje binnen de fractie/het bestuur, omdat ik in Amsterdam-Centrum woon. In het dagelijks leven werk ik bij een jonge organisatie die zich bezig houdt met pre-employment screenings voor andere bedrijven. Al meer dan vier jaar ben ik daarnaast fractiemedewerker in Noord. Door mijn werk hier ben ik echt van Noord gaan houden. De combinatie van reuring en rust, jonge bedrijven en de blijvende maakindustrie, ‘nieuwe’ en ‘oude’ Noorderlingen, maakt het nooit saai.

Tijdens mijn studie Internationale Betrekkingen in Groningen mocht ik voor het eerst stemmen en mede door het EU-standpunt destijds had D66 gelijk mijn voorkeur. Eenmaal in Amsterdam besloot ik dat mijn voorkeur door de jaren heen te sterk was geworden om er niets mee te doen; ik werd lid en ging vrijwilligerswerk doen binnen de Amsterdamse afdeling. Vooral de vrijheid om eigen keuzes te maken, de handvatten aanreiken om deze keuzes te maken en het blijven investeren in goed onderwijs, wat naar mijn mening de basis van veel in het leven is, maakt D66 mijn partij.

Als fractiemedewerker mag ik de fractie ondersteunen op allerlei gebieden. Ik zorg ervoor dat het werk van de fractie iets makkelijker wordt, door zoveel mogelijk randzaken te regelen.

Mocht je het leuk vinden om een keer een fractie of steunfractie vergadering bij te wonen of ben je nieuwsgierig naar wat ik precies doe en hoe het is om te werken bij D66? Schroom dan niet en neem gerust contact met me op!