Steun ons en help Nederland vooruit

Publicaties

Op safari in Noord

Een bijzondere kant van mijn lidmaatschap van de stadsdeelcommissie is, dat ik op safari mag door mijn eigen stadsdeel. Een avond over de nieuwe brug bij het Noordhollands kanaal of over de huizenbouwplannen op het bedrijventerrein bij de Klaprozenweg, een ontmoeting met bezorgde vrijwilligers in een buurthuis, een middagje met een actieve bewoners in het Sixhavengebied, een kopje thee in mijn achtertuin met schrijver Bas Kok over de toekomst van Noord of een bezoek aan de fantastische Volksopera op het Spreeuwenplein; ik mag het allemaal doen.

Zo was ik afgelopen week bij een Jeugdconferentie in de Meeuw, waar onderzoekers vertelden wat ze hadden uitgezocht over de leefwereld van de Noordse jeugd. Daarna naar het afscheid van voormalig stadsdeelvoorzitter Coby van Berkum in de Buiksloterkerk met een symposium over het ‘sociaal kapitaal in Noord’. Conclusie van beide bijeenkomsten is dat de meesten mensen zich hier prima thuis voelen, maar geen anonieme stedelingen willen worden: de Noorderling houdt er over het algemeen van z’n buren te groeten en hier een praatje mee te maken.

Nog zo’n interessante bijeenkomst van de afgelopen tijd was een voorlichtingsochtend van het GVB over de veranderingen in het O.V. met de komst van de NZ lijn. We zijn blij met de komst van de NZ lijn, maar zijn ons ook bewust van de veranderingen die dit voor sommige bewoners van Noord met zich mee brengt. Het is belangrijk dat we met z’n allen de veranderingen in het O.V. na enige tijd gaan evalueren en kijken waar de knelpunten zich nu nog bevinden. Afgelopen woensdag besloot de Stadsdeelcommissie op mijn verzoek om na de zomer zo’n knelpuntenanalyse te maken en daarmee naar de Gemeenteraad en het GVB te gaan. Daar ben ik blij mee.

Daarnaast deel ik graag nog nieuwtje met jullie: In september mag ik zitting nemen in de Eerste Kamer. Superleuk natuurlijk, maar het betekent niet dat ik het stadsdeel ga verlaten. Integendeel, juist de combinatie vind ik heel zinnig. Ik zie straks welke wetgeving er aan komt die gevolgen zal hebben voor ons stadsdeel (b.v. de Omgevingswet), maar kan ook vanuit de het dagelijkse stadsleven inbreng leveren op het Binnenhof.

Hartelijke groet,

Margo

Gepubliceerd op 16-07-2018 - Laatst gewijzigd op 16-07-2018